понеділок, 10 червня 2013 р.

УВАГА! УВАГА! УВАГА

Про посилення контролю за відповідністю друкованої продукції шкільного асортименту, яка використовується у навчальних закладах, педагогічним вимогам
Лист МОНмолодьспорт № 1/9-127 від 20.02.13 року



МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

№ 1/9-127 від 20 лютого 2013 року

Міністерству освіти і науки, молоді та спорту
Автономної Республіки Крим,
департаменти (управління) освіти і науки обласних,
Київської та Севастопольської
міських державних адміністрацій

Про посилення контролю за відповідністю
друкованої продукції шкільного асортименту,
яка використовується у навчальних закладах,
педагогічним вимогам

На виконання доручення Прем'єр-міністра України М. Я. Азарова від 2 липня 2012 року № 26316/1/1-12 до листа Уповноваженого Президента України з прав дитини Ю.О.Павленка від 25.06.2012 № 32-032/733, враховуючи рішення Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі від 19 квітня 2012 року № 1, МОНмолодьспорт України звертає увагу на наявність на споживчому ринку значної частки продукції шкільного асортименту (зошити, щоденники тощо), якість, художнє оформлення та змістове наповнення якої не відповідають нормам законодавства, вимогам безпеки, педагогічним вимогам, серед яких, зокрема, зазначено заборону розміщення рекламної інформації, а також інформації та ілюстративного матеріалу, що відволікає увагу учнів, стимулює агресивність, жорстокість, цинізм, егоїзм.

У зв'язку з цим наголошуємо на неприпустимості використання у навчальних закладах друкованої продукції шкільного асортименту без належного документального підтвердження їх відповідності санітарно-епідеміологічним нормам та педагогічним вимогам.

Звертаємо увагу на те, що вся продукція шкільного асортименту, яка використовується у навчально-виховному процесі навчальних закладів, підлягає підтвердженню відповідності педагогічним вимогам згідно з Порядком надання навчальній літературі, засобам навчання і навчальному обладнанню грифів та свідоцтв Міністерства освіти і науки України, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 17 червня 2008 р. № 537, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 10 липня 2008 р. за № 628/152319. Номер і дата видачі Свідоцтва МОНмолодьспорту України про визнання відповідності педагогічним вимогам мають бути зазначені у вихідних даних друкованої продукції.

Просимо вжити дієвих заходів щодо посилення контролю за відповідністю педагогічним вимогам друкованої продукції шкільного асортименту, яка використовується у навчально-виховному процесі, на рівні місцевих органів управління освітою та адміністрацій навчальних закладів.

Про вжиті заходи просимо поінформувати МОНмолодьспорт України у встановлений законодавством строк.

Заступник Міністра Б. М. Жебровський

Немає коментарів:

Дописати коментар